Diseminarea intalnirii de la Oradea
A 5 a reuniune de proiect Oradea, Romania
http://www.bihon.ro/produsele-traditionale-prezentate-strainilor/1396269
http://www.bihon.ro/au-invatat-sa-prepare-sarmale-si-branzoici/1398414
17 -21 martie 2014, Oradea, Romania
In prima zi s-a facut primirea partenerilor, cazarea lor si au fost prezentate punctele de interes din Oradea: puncte turistice, shoping etc.
A 2-a zi ne-am deplasat pietonal de la hotelul Continental la sediul D.A. Bihor. In drum spre DA Bihor am vizitat Cetatea din Oradea care constituie cel mai important ansamblu de monumente medievale din judetul Bihor si Piata Agroalimentara Taranesca din Oradea, unde taranii din imprejurimile Oradiei isi comercializeaza productia agricola.
La sediul D.A. Bihor d-nul director executiv PhD Nicolae Hodisan, adreseaza oaspetilor cuvinte de bun venit si face o scurta prezentare a institutiei.
Popovici Teodor prezinta programul intalnirii de proiect de la Oradea. Au fost monitorizate activitatile desfasurate in cadrul proiectului pena in prezent si s-au stabilit urmatorii pasi de facut pentru atingerea obiectivelor propuse prin proiect. Au fost stabilite date pentru intalnirea de la Palermo din 05-10 mai 2014. Au fost prezentata propunerile partenerilor pentru sigla proiectului SELF. La vot a fost aleasa in unanimitate sigla propusa de Germania.
Masa de pranz a fost servita la Complexul Balnear Felix restaurantul casa Romanesca unde dupa masa a fost vizitat Parcul Natural Felix dupa care ne-am intors la Oradea unde am vizitat Manastirea Sfintei Cruci o manastire de traditie Ortodoxa.
A 3-a zi am vizitat la Chiscau o localiate situate la 85 km de Oradea unde am vizitat Muzeul etnografic Horea si Flutur cu obiecte vechi de arta popular ramaneasca,, Pastravaria de munte de la Chiscau si pestera Ursilor-numele peșterii se datorează numeroaselor fosile de "urși de cavernă" (Ursus spelaeus) descoperite aici. Masa de pranz cu un meniu traditional romanesc a fost servita la Restaurant casa Ursilor.
-A patra zi am fost primiti de la primaria Oradea de domnul viceprimar Mircea Malan, care ne-a facut o scurta prezentare a orasului dupa care a urmat o vizita in turnul primariei care ofera o panorama a intregului oras.Dupa masa de pranz s-a desfasurat atelierul de lucru de preparate traditionale romanesti unde au fost preparate urmatoarele produse: paine de casa cu cartofi, sarmale cu mamaliguta si smantana si branzoici.
a 5-a zi : Incheierea intalnirii, la revedere si transferul catre aeroport si gara Oradea