Diseminarea celei dea doua reuniuni din proiectul GRUNDTVIG
Diseminarea celei dea doua reuniuni din proiectul GRUNDTVIG
“SUSTAINABLE EUROPE AND LOCAL FOOD SELF”
GRU-12-P-LP-146-BH-EE
In perioada 18.03.2013- 22.03.2013 a avut loc al Izmit in Turcia cea dea doua reuniune din proiectul GRUNNDTVIG “SUSTAINABLE EUROPE AND LOCAL FOOD SELF” GRU-12-P-LP-146-BH-EE. La aceasta reuniune, Directia pentru agricultura Bihor a efectuat doua mobilitati alaturi departenerii nostril in acest proiect din Italia, Finlanda, Sklovacia, Germania si tara gazda Turcia.
Am fost intampinati cu multa cadura de gazdele noastre din Izmit, care au organizat in detaliu desfasurarea acestei reuniuni.
Programul intalnirii pus la dispozitie de partenerul din Turcia a cuprins urmatoarele activitati:
-Prezentarea in sala de conferinte a programului acestei reuniuni, prezentarea municipiului Izmit a zjudetului Kokacelli si a traditiilor culinare din aceasta zona.
-Vizita la District National Education, institutie care coordoneaza invatamintul in judetul Kokacelli, unde am fost primiti de domnul manager Sezgin CUHADAR.
-Vizita la fabrica de „Pismaniye” un produs alimentar din zahar care reprezinta brendul orasului Izmit si a intregului judet. Am participat alaturi de muncitori la prepararea acestui produs in toate fazele de la zahar brut la prepararea si impachetarea produsului final.
-Turul orasului organizat de gazde.
-Atelier de preparat baclavale turcesti si alte produse traditionale turcesti (dolma, osmanli serbeti, borek)
-Un program cultural in carea am participat la invatarea de cantece si dansuri traditionale din Turcia.
-Vizita la obiective turistice in Istambul Hagia Sofia, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Bosforul si marele Bazar.
A fost o experienta de neuitat atat din punct de vedere a cunoasterii produselor alimentare traditionale ale acestei zone cat si prin intrarea in contact cu cultura si traditiile acestei zone.
Urmatoarea intalnire va fi in Nitra din Slovakia.
Coordonator
Teodor Popovici